You are currently viewing Εκδήλωση παρουσίασης του φωτογραφικού λευκώματος “Η Εκστρατεία της Μικράς Ασίας”

Εκδήλωση παρουσίασης του φωτογραφικού λευκώματος “Η Εκστρατεία της Μικράς Ασίας”

Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 στο Βυρώνειο κτήριο.

Θα παρουσιασθεί το φωτογραφικό λεύκωμα «Η Εκστρατεία της Μικρός Ασίας» του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και θα εγκαινιασθεί έκθεση με φωτογραφίες από την Μικρασιατική Εκστρατεία που προέρχονται από το Φωτογραφικό Αρχείο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Η έκθεση θα παρουσιαστεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μουσείο για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό της Βυρωνικής Εταιρείας.

Το λεύκωμα περιλαμβάνει 276 φωτογραφίες από το πλουσιότατο για την περίοδο Φωτογραφικό Αρχείο της ΙΕΕΕ, που χρονολογούνται από τον Δεκέμβριο του 1920 έως το καλοκαίρι του 1922, ενώ έχει εμπλουτιστεί με υλικό από το Αρχείο Ιστορικών Εγγράφων της ΙΕΕΕ, άρθρα από τον Τύπο και αποσπάσματα από ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα.

Η έκδοση αυτή, πέρα από τον επετειακό της χαρακτήρα, αποτελεί φόρο τιμής στον επί σειρά ετών Γενικό Γραμματέα της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος-Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, αείμνηστο Ιωάννη Κ. Μαζαράκη-Αινιάνα, στον οποίο οφείλεται η πρώτη έκδοση.

Επιμέλεια: Ανδρονίκη Μαρκασιώτη
Επιλογή κειμένων: Ανδρονίκη Μαρκασιώτη, Ρεγγίνα Κατσιμάρδου
Επεξεργασία φωτογραφιών-Σχεδιασμός-Σελιδοποίηση: Μάρκος Κουτσουλάφτης
Εξώφυλλο: Νατάσα Καστρίτη
Γλώσσα κειμένου: Ελληνικά
Εξώφυλλο: Σκληρόδετο
Σελίδες: 367, Σχήμα/Μέγεθος: 27 x 27 εκ.
Έκδοση: Αθήνα 2022 © Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος- Εθνικό Ιστορικό Μουσείο