gototopgototop
Apr 04
15
Εκδήλωση "Η Ελλάδα του Βύρωνα (1809-1824)"
PDF Print E-mail

Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου διοργάνωσε εκδήλωση για την επέτειο των 190 χρόνων από τον θάνατο του λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι στις 19 Απριλίου 1824.

Την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, στην κατάμεστη αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει ομιλία ο διακεκριμένος Ελληνιστής Καθηγητής Ρόντερικ Μπίτον, Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών και κάτοχος της "Έδρας Κοραή" στο King’s College του Λονδίνου.

 
Mar 03
17
"Ο Κουρσάρος" μάγεψε τις καρδιές όλων με την παράστασή του
PDF Print E-mail

Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και με την χορηγία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρουσίασε με τεράστια επιτυχία, σε ένα κατάμεστο Τρκούπειο, τον Κουρσάρο (Il Corsaro)Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος της για την επέτειο των 190 χρόνων από τον θάνατο του λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι στις 19 Απριλίου 1824.

Πρόκειται για την όπερα σε τρεις πράξεις του Τζουζέππε Βέρντι (1813-1901), "Il Corsaro", η οποία είναι βασισμένη στην έμμετρη Μυθιστορία Ο Κουρσάρος "The Corsair" του Λόρδου Βύρωνα. Το Λιμπρέτο στα Ιταλικά έγραψε ο λιμπρετίστας του Βέρντι, Φραντσέσκο Μαρία Πιάβε (1810-1876). Η Παγκόσμια πρεμιέρα έγινε στην Τεργέστη στις 25 Οκτωβρίου 1848. - Η όπερα παρουσιάσθηκε σε μορφή αναλογίου, με πιάνο. Υπεύθυνος προετοιμασίας της παράστασης ήταν ο Βαγγέλης Χατζησίμος, Τενόρος , Πρωταγωνιστής της Λυρικής Σκηνής.

 
Apr 04
21
Εκδήλωση "Το Ναυτικό στον Αγώνα του 1821"
PDF Print E-mail

Στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για το "Ναυτικό στον Αγώνα του 1821" στα πλαίσια των Εορτών Εξόδου 2013.

Η Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας, κ. Ροδάνθη Φλώρου, με ιδιαίτερη θέρμη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε την Ιστορική και Εθνολογική εταιρεία Ελλάδος – Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, για την δημιουργία της Έκθεσης με υλικό από τις συλλογές και το Αρχείο Ιστορικών Εγγράφων του, καθώς και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεσολογγίου που την έθεσε υπό την Αιγίδα του.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο Δήμαρχος κ. Π. Κατσούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Αντωνόπουλος.

 
Mar 03
01
Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2013
PDF Print E-mail

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της έκοψε η Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στον γιορτινά με άνθη αμυγδαλιάς διακοσμημένο φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης της στο Βυρώνειο Κτίριο.

Το αδιαχώρητο έγινε από μέλη και φίλους οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα και όλοι μαζί ένωσαν τις ευχές τους μαζί με την Πρόεδρο Ροδάνθη Φλώρου και το Διοικητικό Συμβούλιο για ένα χαρούμενο και ειρηνικό καινούργιο χρόνο. Την πίτα ευλόγησε ο Αιδεσιμότατος Πατήρ Παναγιώτης Χειμώνας και χαιρέτισε η Πρόεδρος, ενώ τα πλούσια εδέσματα στους μπουφέδες προσέφεραν μέλη της Β.Ε.Μ., τα οποία τίμησαν με ευχαρίστηση οι παρευρισκόμενοι.

Την εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας πλαισίωσε με επιτυχία η ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Μουσικού Ομίλου Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών» με τους μικρούς μουσικούς της που ενθουσίασαν με την θαυμάσια απόδοση τους. Την ενορχήστρωση, διδασκαλία και διεύθυνση-συνοδεία είχε ο καθηγητής της μουσικής κ. Γιάννης Χασάπης.

Παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Αντωνόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Καραδήμας, ο πρώην Δήμαρχος κ. Γ. Πρεβεζάνος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πολιτευτής κ. Ν. Καραπάνος , Ο Πρόεδρος του «ΕΨΥΠΕΑ» κ. Σ. Κοτσόπουλος, οι Πρόεδροι : του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου, της Αρχαιολογικής Εταιρείας , των Εφέδρων Αξιωματικών Αιτωλοακαρνανίας, του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, του Συλλόγου Γυναικών η «Θυσία», του Ορειβατικού Συλλόγου Μεσολογγίου, του Λαογραφικού Συλλόγου Μεσολογγίου, του Συλλόγου «ΠΡΟΤΕΚΤΑ», εκπρόσωπος της Αδελφότητας των Απογόνων των Αγωνιστών Μεσολογγίου , από την «ΔΙΕΞΟΔΟ» η κ. Δ. Κανελή- Κορδόση, μέλη και πλήθος εκλεκτών φίλων της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου.

Δείτε εδώ την πρόσκληση της εκδήλωσης.

 
Dec
09
Η Συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου "ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ"
PDF Print E-mail

Με αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση που διοργάνωσε το Δεκέμβριο επέλεξε να κλείσει το πρόγραμμα της για το 2012, η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η συλλογή με ιστορικά προσωπεία ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του ’21 του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου ταξίδεψε στο Μεσολόγγι και εκτέθηκε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7:00 το βράδυ σε προθήκες στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας, όπου μπορούσε ο καθένας να τα δει και να εκτιμήσει την ιστορική αξία τους.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>
Page 3 of 7