You are currently viewing Προσκύνημα αφιερωμένο στην επέτειο των 160 χρόνων απο τη γέννηση του Μεσολογγίτη ποιητή Γεωργίου Δροσίνη

Προσκύνημα αφιερωμένο στην επέτειο των 160 χρόνων απο τη γέννηση του Μεσολογγίτη ποιητή Γεωργίου Δροσίνη

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε σε μία σεμνή τελετή, στον Κήπο των Ηρώων, προσκύνημα στο Μνημείο των προγόνων του Μεσολογγίτη ποιητή Γεωργίου Δροσίνη, που αγωνίσθηκαν στην ΈΞΟΔΟ των Ελευθέρων Πολιορκημένων το 1826.

Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε με την ευκαιρία της επετείου για τα 160 χρόνια από την γέννηση του Γεωργίου Δροσίνη, από τον Σύλλογο “Οι Φίλοι του Μουσείου Δροσίνη” στην Κηφισιά και από την Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Την επιμνημόσυνη δέηση έψαλλε ο Πατήρ Νικόλαος του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής και κατέθεσαν δάφνινα στεφάνια εκ μέρους του Μουσείου η Πρόεδρος, Ελένη Βαχάρη και εκ μέρους της Β.Ε.Μ η Πρόεδρος, Ροδάνθη Φλώρου.

Ο καταξιωμένος μαέστρος και Καθηγητής μουσικής,
Χρήστος Βλαχογιάννης, πλαισίωσε μουσικά το προσκύνημα.

Η Πρόεδρος κα. Ελένη Βαχάρη, μίλησε για τον Γεώργιο Δροσίνη και τους ένδοξους προγόνους του και απήγγειλε το ποίημα “Ο Πρόγονος μου”.

Το μέλος του Δ.Σ. της Βυρωνικής Εταιρείας, Νάνσυ Φιλίππου απήγγειλε με συγκίνηση τον “Ύμνο των Προγόνων” του ποιητή και ο μικρός μαθητής Γιάννης Σταμάτης ντυμένος με τον ‘Ντουλαμά’ του, συμμετείχε στο προσκύνημα.

– Τα εγκαίνια του Μνημείου έγιναν τον Δεκέμβριο του 2011 και είναι προσφορά του Συλλόγου ” Οι Φίλοι του Γ. Δροσίνη” στην Κηφισιά.

-Ευχαριστούμε τον Αρχαιολόγο κ. Γεώργιο Σταμάτη για τις φωτογραφίες.