Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι ξεναγήσεις στη ΒΕΜ

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που γίνονται στην Βιβλιοθήκη της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, από το έτος 2006, και που η θεματολογία τους αφορά το Μεσολόγγι, τον Λόρδο Βύρωνα, την Ελληνική Επανάσταση και το κίνημα του Φιλελληνισμού.

Τα Σχολεία που συμμετείχαν κατά το μήνα Μάρτιο και Απρίλιο 2012 στα προγράμματα αυτά είναι:

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευηνοχωρίου, το φροντιστήριο Αγγλικών Άντζελαs Καζαντζή, το ΓΕΛ Ευηνοχωρίου, το 1ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου. το Γυμνάσιο Βόνιτσαs, το Λύκειο Βόνιτσας, το 2ο Λύκειο Ναυπάκτου και το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου.

Τα Εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας, φιλόλογος καθηγήτρια κα Έλενα Σπίνουλα-Ζαβιτσανάκη.

Επίσης η Πρόεδρος κα Ροδάνθη Φλώρου υποδέχθηκε και ξενάγησε στο Κέντρο μας 50μελές γκρουπ από την Ρωσική Πρεσβεία της Ελλάδος.

Επίσης το Κέντρο μας επισκέφτηκαν τα Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζίτσας μαζί με τον τ. Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Αναστάσιο Παπασταύρο και τον Καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου των Παρισίων και Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μεταμοσχεύσεων κ. Dominique Charron, ο οποίος συνοδευόταν από την Καθηγήτρια Ιατρικής κα Καίτη Σταυροπούλου και το Μεσολογγίτη Διπλωμάτη κ. Παναγιώτη Γιωτόπουλο με την σύζυγο του.