You are currently viewing Τελετή βράβευσης του διακεκριμένου καθηγητή Roderick Beaton στο Προεδρικό Μέγαρο

Τελετή βράβευσης του διακεκριμένου καθηγητή Roderick Beaton στο Προεδρικό Μέγαρο

Η Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Ροδάνθη (Ρόζα) Φλώρου, παραβρέθηκε στην τελετή βράβευσης του διακεκριμένου καθηγητή Roderick Beaton, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο διακεκριμένος Βυρωνιστής Roderick Beaton, τιμά την Βυρωνική Εταιρεία ως επιστημονικός σύμβουλος και διευθυντής Νεοελληνικών Σπουδών στα Διεθνή Φοιτητικά Συνέδρια της.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον Roderick Beaton (Ρόντρικ Μπίτον), ομότιμο καθηγητή Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ( King’s College London) και μέλους της Βρετανικής Ακαδημίας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος στην ομιλία του είπε «από την συμβολή σας αυτή αρκούμαι να επισημάνω τις εξής δύο επιμέρους πτυχές: Εκείνη, η οποία σχετίζεται με την έρευνα της διαμόρφωσης της Εθνικής Συνείδησης των Ελλήνων και εκείνη, η οποία αποδεικνύει, κατ’ αποτέλεσμα, ότι το Βυζάντιο και ο Πολιτισμός του όχι μόνο δεν είναι επιτρεπτό να θεωρηθούν μέρος του Μεσαίωνα αλλά, όλως αντιθέτως, δίχως την πνευματική συνεισφορά του Βυζαντίου δεν θα είχαμε φθάσει στην Αναγέννηση, με τα χαρακτηριστικά τα οποία τελικώς προσέλαβε».

Μετά την απονομή η Πρέσβυς της Μεγάλης Βρετανίας κ. Kate Smith, παρέθεσε δεξίωση στην Πρεσβευτική κατοικία προς τιμή του βραβευθέντος καθηγητή Ρόντρικ Μπίτον, με προσκεκλημένους διακεκριμένους καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων, συγγραφείς, ποιητές, δημοσιογράφους κ.α.