You are currently viewing Ο πολιτιστικός φορέας Σερρών που φέρει τον τίτλο «Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας FOSSES» και ασχολείται με την διάδοση της γαλλικής γλώσσας και κουλτούρας, επισκέφθηκε στις 10 Ιουνίου 2026 το Μουσείο για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ο πολιτιστικός φορέας Σερρών που φέρει τον τίτλο «Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας FOSSES» και ασχολείται με την διάδοση της γαλλικής γλώσσας και κουλτούρας, επισκέφθηκε στις 10 Ιουνίου 2026 το Μουσείο για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Τους εκλεκτούς επισκέπτες ξενάγησε η κα. Παναγιώτα Σαραγκανίδα, Εκπαιδευτικός- Μουσειοπαιδαγωγός, στην έκθεση “Ο Μπάιρον και η Ελλάδα” που περιέχει μοναδικά ιστορικά κειμήλια, σπάνια έγγραφα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας & του Φιλελληνικού κινήματος, όπλα, διαδραστικά εκθέματα, τον προσωπικό εξοπλισμό του Λόρδου Βύρωνα και πολλά άλλα έργα τέχνης..

Όλα με την μουσειογραφική & μουσειολογική μελέτη των Ιστορικών Νατάσας Καστρίτη και Ρεγγίνας Κατσιμάρδου του Εθνικό Ιστορικό Μουσείο – National Historical Museum

Επίσης ξεναγήθηκαν στην περιοδική έκθεση των δύο μοναδικών αυθεντικών κειμηλίων που φέραμε από το Μουσείο της Ακρόπολης μέχρι την 31η Αυγούστου. Α) την ενυπόγραφη ελαιογραφία του Louis Toussaint Rossignon ” Η τελευταία μετάληψη των υπερασπιστών του Μεσολογγίου από τον Επίσκοπο Ιωσήφ Ρωγών” και β) το αυθεντικό Φιρμάνι που έδωσε ο Σουλτάνος Μαχμούτ Β εν είδει διαβατηρίου στον Μπάιρον για να έχει ελεύθερη μετακίνηση στην οθωμανική αυτοκρατορία.