You are currently viewing Από την Νέα Υόρκη στην Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου , την Τετάρτη 28 Μαϊου 2025, ο Christopher Barnes, παραγωγός του ντοκιμαντέρ “Greece seen through its wine history”

Από την Νέα Υόρκη στην Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου , την Τετάρτη 28 Μαϊου 2025, ο Christopher Barnes, παραγωγός του ντοκιμαντέρ “Greece seen through its wine history”

Όπως είπε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη που πήρε από την Ροδάνθη -Ρόζα Φλώρου, Πρόεδρο της ΒΕΜ, ο Christopher Barnes,

“..Το ντοκιμαντέρ εξερευνά πώς το κρασί είναι συνυφασμένο με την ελληνική ταυτότητα για πάνω από 4.000 χρόνια—από τα συμπόσια όπου συζητήθηκε η Δημοκρατία μέχρι τους σκοτεινούς αιώνες της Τουρκοκρατίας όταν τα μοναστήρια και οι απομακρυσμένοι ορεινοί αμπελώνες διατηρούσαν γηγενείς ποικιλίες και τεχνικές. Θα συμπεριλάβουμε ένα τμήμα για τον παθιασμένο φιλελληνισμό και τη θυσία του Λόρδου Βύρωνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία.

Η ταινία αποκαλύπτει πώς οι αρχαίες παραδόσεις συνδέονται άμεσα με τις σύγχρονες πρακτικές, καθώς οι σύγχρονοι οινοπαραγωγοί συνδυάζουν παραδοσιακές μεθόδους με καινοτόμες προσεγγίσεις….”

Christopher Barnes said: “The documentary explores how wine has been intertwined with Greek identity for over 4,000 years—from the symposiums where democracy was debated to the dark centuries of Ottoman rule when monasteries and remote mountain vineyards preserved indigenous varieties and techniques. We will include a segment on Lord Byron’s passionate philhellenism and sacrifice for Greek independence.

The film reveals how ancient traditions connect directly to modern practices, as contemporary winemakers blend time-honored methods with innovative approaches. “