Μέλη του Συλλόγου “ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ «ΒΥΡΩΝ»” της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Σπιτιών της Ευρώπης, επισκέφθηκαν μαζί με τον Πρόεδρός τους τον Δικηγόρο κ. Σταύρο Βαρδαλά (LL.M.), Νομικό Σύμβουλο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, το Μουσείο και την Βιβλιοθήκη της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για να ξεναγηθούν στην θαυμάσια έκθεση για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό που επιμελήθηκε το ΕΙΜ, καθώς και την σπάνια και εξαιρετική Συλλογή βιβλίων του Ερευνητικού της Κέντρου.
Τους επισκέπτες ξενάγησε η Πρόεδρος Ροδάνθη Φλώρου έχοντας μια εποικοδομητική συνομιλία, μια και ήταν η δεύτερη συνεργασία μαζί τους μετά την εκδήλωσή που είχαν τον Ιανουάριο του 2025 για τα 200 Χρόνια από τον Θάνατο του λόρδου Βύρωνα , με ομιλήτριες τις επιμελήτριες του Μουσείου της ΒΕΜ και του ΕΙΜ, Ιστορικούς Νατάσα Καστρίτη και Ρεγγίνα Κατσιμάρδου.
Ο Πρόεδρος κ. Σταύρος Βαρδαλάς, προσέφερε στην Πρόεδρο Ροδάνθη Φλώρου, το βιβλίο του Συλλόγου για τα 25 Χρόνια λειτουργίας και πεπραγμένων του, καθώς και αναμνηστική πλακέτα με τον λόρδο Βύρωνα.