Ελληνική Επανάσταση και Ευρωπαϊκός Φιλελληνισμός

Στο πλαίσιο της λειτουργίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, μαθητές του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου με τον καθηγητή τους και μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Ι. Τσιαμούλη από το Περιστέρι-Αττικής με τους συνοδούς καθηγητές τους, επισκέφθηκαν την βιβλιοθήκη της Β.Ε.Μ, για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ελληνική Επανάσταση και Ευρωπαϊκός Φιλελληνισμός”.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η φιλόλογος καθηγήτρια κα Πολυξένη Χαραλαμποπούλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Βυρωνικής Εταιρείας. Εντυπωσιασμένοι οι μαθητές από τα θέματα της έκθεσης των Φιλελληνικών χαρακτικών του 19ου αι. το περιεχόμενο των οποίων δείχνει το φιλελληνικό πνεύμα που κινητοποίησε τις κυβερνήσεις της Ευρώπης υπέρ της λύσης του ελληνικού ζητήματος, συμμετείχαν ενεργά σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, εξέφραζαν τις απορίες τους, έκαναν τα σχόλιά τους και συνειδητοποίησαν ότι η συμβολή των φιλελλήνων ήταν καθοριστικής σημασίας στον αγώνα των Ελλήνων για την απελευθέρωσή τους από τον Οθωμανικό ζυγό.

Η Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου συνεχίζει με επιτυχία από το 2006, το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο έχουν παρακολουθήσει μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα.

{yoogallery src=[/images/byronsite/edu_progs/2014_02_philhel/] width=[95] height=[70] prefix=[thumb_] thumb_cache_dir=[thumbs] resize=[1] thumb_cache_time=[1440] thumb=[polaroid] load_lightbox=[1] order=[asc]}