You are currently viewing Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στην “Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς”

Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στην “Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς”

Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου επισκέφθηκε την “Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς” στην Πάτρα, στο πλαίσιο της Εκδήλωσης- Αφιέρωμα που πραγματοποιεί για τον Ποιητή για τα 160 χρόνια από την γέννηση του, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019.

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, η Πρόεδρος Ροδάνθη Φλώρου, τα Μέλη του Δ.Σ. Τζένη Χαραλαμποπούλου, Βαρβάρα Μαραβέλη, Νάνση Φιλίππου μαζί με άλλα Μέλη και φίλους της Βυρωνικής Εταιρείας, επισκέφθηκαν την “Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς” στην Πάτρα, που στεγάζεται στο σπίτι που γεννήθηκε ο Εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς.

Το Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας και Αρχιτέκτων κ. Νίκος Μπακρώζης υποδέχθηκε και ξενάγησε την αποστολή στο σπίτι-μουσείο του Κωστή Παλαμά με ενθουσιασμό και μετέδωσε πλήθος νέων πληροφοριών. Η αρχή της γνωριμίας έγινε και θα έχει μια ελπιδοφόρα συνέχεια. Το σημαντικό είναι ότι άνοιξε την “Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς” ειδικά για την Βυρωνική Εταιρεία, χειρονομία που μας τίμησε και συγκίνησε.

Η διάσωση του κτιρίου της οδού Κορίνθου 241, όπου γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς, ικανοποιήθηκε με άμεσο τρόπο τον Νοέμβριο του 2014, όταν αγόρασε το ερειπωμένο οίκημα ο Αθανάσιος Δ. Στεφανόπουλος, η έμπνευση και οι κατευθύνσεις του όποιου καθόρισαν από την αρχή την τύχη του εγχειρήματος.
Θερμά συγχαρητήρια στον κύριο Αθανάσιο Δ. Στεφανόπουλο!!!!