You are currently viewing Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης 2018

Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης 2018

Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγκιν.

Στην ποίησή του περιέχονται ισχυρά μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον κάθε τυραννίας και υπέρ της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο. Η μνήμη του Λόρδου Βύρωνα, παραμένει ζωντανή και το μήνυμά του διαχρονικό. Αγωνίσθηκε και θυσιάστηκε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας και ταυτόχρονα απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «πολίτης του κόσμου», συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών.

Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τιμώντας το 10o επίσημο εορτασμό της “Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης” (19 Απριλίου 1824, ημέρα θανάτου του Λόρδου Βύρωνα), διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στις 11:30 το πρωί, στη Βιβλιοθήκη της, στο “Βυρώνειο Κτήριο”. Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Χρήστος Θ. Παπαδημητρίου, ε.τ. Δικηγόρος και θα παρουσιαστούν θεατρικά δρώμενα από μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείο Αιτωλικού, με επιμέλεια της Θεατρολόγου Ιωάννας Σακκούλη.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη τιμή και χαρά.

Δείτε εδώ την πρόσκληση της εκδήλωσης (pdf).