You are currently viewing Έκλεισε ο κύκλος των τριών συναντήσεων του εκπαιδευτικού μας προγράμματος “Στην Αιτωλία των Μύθων και της Ιστορίας με συνοδοιπόρο τον Λόρδο Βύρωνα” σε συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος και της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου

Έκλεισε ο κύκλος των τριών συναντήσεων του εκπαιδευτικού μας προγράμματος “Στην Αιτωλία των Μύθων και της Ιστορίας με συνοδοιπόρο τον Λόρδο Βύρωνα” σε συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος και της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου

Κάπως έτσι…

Με σύμμαχο την ηλιόλουστη μέρα, έκλεισε ο κύκλος των τριών συναντήσεων του εκπαιδευτικού μας προγράμματος “Στην Αιτωλία των Μύθων και της Ιστορίας με συνοδοιπόρο τον Λόρδο Βύρωνα” σε συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος και της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου.

Οι μικροί συμμετέχοντες, επισκέφτηκαν το παρεκκλήσι της Παναγιάς της Φοινικιάς, όπου ο λόρδος Βύρων συνήθιζε να πηγαίνει βόλτα το ηλιοβασίλεμα με το άλογο του από το Μεσολόγγι και εκεί που αρρώστησε κάτω από δυνατή βροχή, στις 9 Απριλίου 1824, δέκα μέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Πλευρώνας και στις Ρωμαϊκές Θέρμες, δίνοντας τις δικές τους προτάσεις επίσκεψης σε έναν σύγχρονο φιλέλληνα.