You are currently viewing Το 31ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης στην Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου την Τετάρτη 30 Απριλίου 2026.

Το 31ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης στην Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου την Τετάρτη 30 Απριλίου 2026.

Μαθητές και μαθήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς του 31ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν το Μουσείο για τον λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό της ΒΕΜ.

Με την καθοδήγηση της συνεργάτιδας μας κ. Τζένης Πανοπούλου περιηγήθηκαν την μόνιμη έκθεση που επιμελήθηκε το ΕΙΜ “Μπάιρον και Ελλάδα” και τα μοναδικά ιστορικά κειμήλια της περιοδικής επετειακής έκθεσης για τα 200 χρόνια από την Έξοδο (1826-2026) που φέραμε σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης. Α) Την ενυπόγραφη ελαιογραφία του Luis Toussaint Rossignon ( 1827) “Η τελευταία μετάληψη των υπερασπιστών του Μεσολογγίου από τον Επίσκοπο Ιωσήφ Ρωγών” και Β) Το πρωτότυπο Φιρμάνι του Σουλτάνου Μαχμούτ Β ‘ που έδωσε εν είδει διαβατηρίου στον Μπάιρον το 1810 προκειμένου να ταξιδεύει ελεύθερα στην Οθωμανική κυριαρχία.