You are currently viewing Το Ιδιωτικό Εκπαιδεύτηριο “Παιδαγωγικη” από τον Πειραιά στην Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου την Παρασκευή 15 Μαΐου 2026.

Το Ιδιωτικό Εκπαιδεύτηριο “Παιδαγωγικη” από τον Πειραιά στην Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου την Παρασκευή 15 Μαΐου 2026.

Μαθητές και μαθήτριες με συνοδούς εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν το Μουσείο της ΒΥΡΩΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και ξεναγήθηκαν από την Γεν. Γραμματέα κ. Έλενα Σπίνουλα-Ζαβιτσανάκη στην μόνιμη έκθεση “Ο Μπάιρον και η Ελλάδα” που επιμελήθηκε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο – National Historical Museum και στην περιοδική επετειακή έκθεση από το Μουσείο της Ακρόπολης με την ενυπόγραφη ελαιογραφία του Louis Toussaint Rossignon ” Η τελευταία μετάληψη των υπερασπιστών του Μεσολογγίου” και το πρωτότυπο Φιρμάνι του Σουλτάνου Μαχμούτ Β που έδωσε εν είδει διαβατηρίου στον Μπάιρον το 1810 για να ταξιδεύει ελεύθερα στην Οθωμανική αυτοκρατορία.

Στην συνέχεια παρακολούθησαν

στον ΚΗΠΟ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ το εκπαιδευτικό μας ” Ο Κήπος των Ηρώων: Ανακαλύψτε το Μεσολόγγι μέσα από την Ιστορία του”.